Monday, July 11, 2016

 

RIERA DE MERLÉS - PRIMERS RESULTATS- art. La Rella



RIERA MERLÉS – PRIMERS RESULTATS.
Cada 8 o 10 dies vaig a supervisar la situació de la Riera de Merlès, especialment ens els trams més visitats, pels habituals de cada any. En aquesta primera part d’estiu, he pogut comprovar una millora en l’ús de la zona, que no vol dir, estar content, però sí que anem per bon camí.
Faig uns 20 quilòmetres, entre l’Hostalet ( Les Llosses) fins Sant Cristòfol ( Sta. Maria), i ara m’arribaré més amunt, entrant a Sant Jaume, i baixant fins Puig-reig, per tenir una imatge més general de tot el recorregut.
Com a millores constatades hi ha una velocitat més raonable dels vehicles, a excepció d’alguna colla de motoristes que creuen estar en un circuit obert. S’ha millorat molt en l’estacionament ,de manera que ben pocs envaeixen l’asfalt. S’utilitzen més els contenidors, i no deixen tant volum de deixalles per tot arreu. S’han tret alguns altaveus en alguns dels gorgs i s’ha augmentat la consciència d’estar en un lloc vigilat, més que protegit.
Doncs bé, ara toca, imprimir més i millor la condició d’espai protegit per mirar de reduir l’afluència d’usuaris. Estem a juliol, i el pitjor està per venir, de manera que una estricte vigilància ara, permet millorar les expectatives de l’agost. I en això hem d’estar tots els alcaldes, amb ajuda de l’Agència del Berguedà, Diputació i Generalitat. Tots estem d’acord en el camí a seguir, i tots sabem que serà llarg i complicat, però no queda cap altre remei si volem preservar la riera.
No és fàcil fer entendre que s’hi pot anar un dia o dos a l’estiu, però no de forma habitual. N’hi ha que hi tenen una mena de lloc reservat tots els caps de setmana o durant molts dies, i això no pot ser. L’ideal seria reduir a la meitat la xifra d’usuaris, amb un comportament sensiblement diferent, no solament dintre de l’aigua ( evitant sabons, xampús, detergents...) sinó també a fora. Estem en una marató d’actuacions i no en una cursa ràpida. A veure si entre tots ho tenim clar i ho sabem portar a bon port.

Joan Roma, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?