Wednesday, May 11, 2016

 

MARTÍ MUNS, EN EL RECORD - art. blogesfera socialista

MARTÍ MUNS, EN EL RECORD.
Ahir va morir Martí Muns, de Sant Vicenç de Castellet. Per a molts serà un nom poc conegut, però pels qui el varem conèixer i per tot el poble de Sant Vicenç, és la personificació d’una bona persona, entregada, treballadora, honesta i disposada a fer tot el necessari per millorar el municipi. Per això, en fou regidor i alcalde.
Regidor i Alcalde, en uns anys molt, molt complicats. Durant una llarga etapa Sant Vicenç era un municipi molt difícil de governar degut al trossejament del vot en diversos grups municipals que feia molt complicat formar govern. I al mateix temps, era un poble gran, però molt mal equipat i mantingut. Un poble amb dues línies ferroviàries pel mig, amb antigues instal·lacions, mig abandonades, amb una Casa Consistorial mal distribuïda i amb pocs recursos per equipar-la, un pont d’entrada històric, però no apte per encreuaments , antigues naus tancades....
La llista que em ve al cap és enormement llarga , complexa i mostra, de com estaven molts municipis en els llunyans anys d’inici de l’etapa democràtica, i com , gràcies a companys com el Martí, aquells pobles varen aconseguir posar al dia un gran nombre d’infraestructures bàsiques, equipaments i serveis. El ritme que es portava durant aquells anys era tant frenètic que obligava a fer reunions a les hores més inversemblants del dia o la nit.  Se sabia a quina hora entraves a l’ajuntament, però no a quina hora en sortiries.
Tot i les grans carències en tots els aspectes, en Marti era una persona pausada, tranquil·la. Tranquil·litat que donava seguretat i seriositat, a tota la gent del seu entorn. Va ser capaç de coordinar un bon equip municipal, en el que tots hi posaven el bo i millor de les seves capacitats per atrapar el temps perdut. Anaven a demanar a Diputació, Generalitat, Govern Central, amb peticions complicades i històriques.
No vull enumerar els projectes que va iniciar i els que va poder acabar perquè segur me’n deixaria alguns de rellevants. No sempre els més grans, en volum, son els més importants. Hi ha molts serveis que semblen poc importants, i representen la solució per a moltes persones que en depenen. El Martí, era un home sensible perquè era un home de poble, un treballador que havia treballat tota la vida i sabia les dificultats de moltes famílies del poble.
Recordo les reunions a l’ajuntament, en els meus anys de diputat, i recordo les reunions de partit en el local que compartíem amb la UGT. Dos peus per un mateix destí: millorar les condicions de Sant Vicenç. A fe que hi va dedicar tot el que sabia i podia. Quan passo per Sant Vicenç, sempre el recordo en les moltes obres que va impulsar i generar. Sento el legítim orgull de ser socialista i d’haver tingut persones com en Martí Muns de company de partit. No pot haver cap persona de Sant Vicenç que pugui parlar malament d’ell. Tenia temps per rebre a tothom, tenia disponibilitat per escoltar i plantejar alternatives a tot el que l’equip de govern estudiava, i va ser peça fonamental del partit socialista durant molts anys, però per sobre de tot va ser element vital per impulsar la recuperació de Sant Vicenç i modernitzar, arreglar i reconvertir moltes zones del municipi, per adaptar-les al servei que ara fan. En resum, el seu pas , serà recordat i estimat. Que descansi en pau.

Joan Roma i Cunill, President del Consell de Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?