Friday, December 04, 2015

 

HORA DEL RELLEU - art. Regió 7

HORA DEL RELLEU.
No sé si és una impressió personal o col·lectiva, però el cert és que aquesta legislatura s’ha fet llarga, molt llarga. Dona la sensació d’haver transcorregut una eternitat des de les darreres eleccions generals i sembla inimaginable poder repetir candidat i resultat.
Arribem esgotats a final de mandat, i tanmateix el PP no ha variat ni de candidat, ni de projecte ni maneres de fer i actuar. Es impensable per impossible una legislatura més en aquestes condicions. Ni la ciutadania ni el país ho aguantaria.
Es fa difícil repassar tot el que ha passat en tant sols quatre anys. Hem assistit a l’esclat dels casos més greus de corrupció al llarg i ample de l’Estat, i dintre d’ell, també a Catalunya. Escàndols de proporcions gegantines, sense acceptar-ne l’autoria ni posar-hi remei. Els drets han reculat quinze o vint anys de cop, i les retallades en els serveis han esdevingut habituals i universals...En quan a les formes, la prepotència, ha estat norma de la casa, i la improvisació, general en tots els àmbits.
Es el que sol passar al cap de deu o dotze anys d’un govern central mancat d’objectius i projectes clars. Però, el PP ho ha aconseguit en tant sols quatre anys de mandat. Ha comprimit tant les males maneres que només portant-lo a l’oposició de forma immediata ens permetrà respirar de nou.
Es hora del relleu merescut. El país i els ciutadans no mereixen continuar sota aquest mal govern.  I si aquesta afirmació és certa per tot l’Estat, molt més ho és per Catalunya a la vista del menyspreu en que ha actuat al llarg d’aquests anys sense ganes de buscar sortides a la crisis que patim.
Toca, doncs, buscar una alternativa viable, seria i constructiva per iniciar una nova etapa, radicalment diferent de la que tanquem, però també molt diferent de les viscudes des de l’inici de la democràcia. La corrupció i les males maneres, han fet saltar pels aires la vella política, i ha donat pas a noves formes i noves sensibilitats en les formes de decidir i actuar. Res podrà ser igual als anys passats. Som hereus de la Transició, una bona via per passar d’una llarga dictadura a una democràcia, però ara toca fer política més arran de terra, procurant pensar més en els detalls i menys en megalomanies, inassolibles en la situació econòmica i social en les que estem immersos.
No podem tenir un President de govern, impassible, poc dialogant, poc comprensiu i poc atent a les necessitats dels ciutadans. En fi és hora del relleu i toca pensar en una persona preparada, oberta, dialogant i bon coneixedor dels problemes de tot el país com per posar-hi el remei adequat. Per primera vegada els programes electorals es fan amb molt més rigor que en el passat. No son programes per arxivar o per quedar bé, sinó per llegir, reflexionar i debatre amb ànim de fer-los complir.

Recomano la lectura dels programes del PSOE i del PSC, per demostrar el que dic. Hi ha poca literatura i moltes decisions concretes. Algunes per anul·lar normatives del PP que han perjudicat persones i col·lectius, però les altres dirigides a formular noves vies per encarar el futur. I el principal objectiu de futur ha de ser la creació d’ocupació. Feina, en majúscules per una generació que l’ha perduda i altra que la té amb una precarietat brutal. Recuperar drets i serveis, i suprimir maneres que no son de rebut en les relacions entre governants i governats. I pels catalans, poder tenir Pedro Sánchez de president de govern, suposa un canvi radical en les possibilitats de trobar l’adequat encaix dintre d’Espanya. Quan una etapa arriba al nivell d’ofec en la que estem, només un relleu pot oferir el canvi que necessita el país. Ara comença el compte enrere per fer-lo possible.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?