Saturday, July 07, 2012

 

DIMECRES 11 - MOBILITZACIÓ MINERA


PRESÈNCIA BERGUEDANA A LA MANIFESTACIÓ DE MADRID
Pel dimecres dia 11 està prevista una gran manifestació a Madrid, convocada pels sindicats, els municipis i comarques mineres de tot Espanya.
La retallada dels ajuts a la mineria comporta el tancament de nombroses explotacions mineres a territoris com Astúries, Lleó, Cantàbria, etc, que tenen encara un important sector miner.
Aquestes retallades poden suposar la ruïna per molts pobles i comarques, i el conseqüent despoblament que ja varem viure a la comarca del Berguedà els anys 80 i 90.
Per aquest motiu hi haurà una àmplia representació berguedana en aquesta manifestació, en solidaritat amb totes aquelles persones que encara estan actives en aquest sector. També hi haurà alguns alcaldes berguedans, afectats per la anul·lació de les ajudes MINER, que el govern central donava als municipis on hi havia hagut una important activitat minera, per ajudar-los a reconvertir i crear noves activitats industrials, turístiques o de serveis, que compensessin els llocs de treball perduts i els que no es podien crear, degut al tancament de les mines.
Així pobles com Saldes, Vallcebre, Gósol, Guardiola de Berguedà, Bagà, La Pobla, etc. S’han vist perjudicats per la retirada d’aquests ajuts que permetien fer obres importants, i també obtenir beques pels joves que hi viuen.
Els ajuts havien de continuar almenys dos o tres anys més, i s’han suspès, fins i tot en els casos que estaven concedits, però no signats. Sempre es signaven al cap d’uns mesos de concedits, i amb la simple concessió ja es podien començar les obres. En aquest cas, ha servit d’excusa per suspendre’ls i deixar projectes sense finançament.
Per aquest motiu i en solidaritat amb els territoris miners, es farà la gran manifestació a Madrid. I per aquest motiu s’han aprovat mocions per reclamar la continuïtat dels ajuts i un nou pla pel període 2012 – 2018.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?