Wednesday, November 07, 2018

 

NO UTILITZAR EL NOM EN VA - art. Blogesfera socialista

NO UTILITZAR EL NOM ,EN VA .
S’ha d’anar molt en compte en parlar, en nom de tot un poble, quan només es pensa, en una part. En els darrers dies, el president , per delegació, ho ha tornat a fer, a l’hora de prometre que no negociaria els pressupostos generals de l’Estat, en protesta per les acusacions de la Fiscalia, contra els presos polítics i els fugitius de la justícia.
En una democràcia, algú creu que la justícia ,pot estar a les ordres de l’executiu ? Perquè es confon a la ciutadania, fent acusacions, sense cap mena de justificació ? Perquè es demana actuar, com si la separació de poders, no existís ? La meva resposta, és senzilla : per pura impotència ,davant la impossible situació en que el processisme s’ha situat.
Estem en el caos, total i absolut. No hi ha guió, ni estratègia ni objectius. Simple pas del temps, a l’espera dels propers esdeveniments. Qui marca el moviment, és el carrer, la premsa, els tribunals, ....totalment a l’inrevés del que s’espera d’un governant.
S’actua per la via de l’acció – reacció, amb estirabots, impropis d’un govern atent a resoldre els problemes i inquietuds del poble. Aquí sí, podem parlar del “poble català”, en el seu conjunt. Ara i aquí, “el poble català” no té govern real. Té, una mena de consell polític, incapaç de fer front als reptes presents, i encara menys a preparar per reaccionar, davant els reptes futurs.
Poc a poc, anem veient com Catalunya, perd posicions davant determinats sectors, en els quals era territori punter. Veiem, com algunes de les grans empreses que havien obtingut renom internacional, passen a mans foranies. Comprovem com el creixement es deteriora i marca línies descendents, sense elements per redreçar la situació. Es veu a nivell de país, i es veu a nivell de capital, amb un ensorrament lent, però inexorable , de la Marca Barcelona.
L’alineació d’aspectes negatius, a la capital i en el país, produeix un efecte multiplicador , en el conjunt del territori, amb perspectives molt negatives sinó es trenca aquesta dinàmica. Quines sons les expectatives futures ? De moment, no son previsibles canvis determinants, fins d’aquí al proper estiu. A curt termini, els partits de govern, estan condemnats a seguir oferint la penosa imatge, d’aquest matí, en el Parlament de Catalunya, o cada dia, en el Palau de la Generalitat, o en els departaments de cada Conselleria. Res de nou, res de positiu.
Les dates que poden sacsejar aquesta dinàmica, son el 26 de maig, en que tindran lloc les eleccions municipals i les europees, aquí a Catalunya, i les autonòmiques, a la resta de l’Estat, per una banda, i el dia de fer pública les sentències dels presos i fugitius, en que els partits independentistes, quedaran alliberats de les incerteses , actuals. Ara, actuen i sobre actuen, més de cara a la galeria, que no pas, de cara en dintre. Una vegada conegut el destí dels empresonats, hauran de deixar enrere, aquesta tàctica, per canviar-la per una altra, radicalment diferent.
Així estem. I s’ha de deixar clar que el president Torra no pot parlar , en nom del poble català, perquè només representa una part. Ha deixat de banda, tota la part no independentista, que de fet, és la majoritària, per passar a representar la independentista, clarament minoritària. No tenim un president “institucional”, sinó un agitador processista. Catalunya necessita un estadista, i en canvi, tenim un partidista. Un sectari. S’ha de fer els possibles per canviar la situació, aprofitant el 26 de maig, primer, i l’endemà de les sentències, a continuació. Mentrestant, cap clar i prudència absoluta.










<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?