Thursday, November 08, 2018

 

IGNORÀNCIA O FEIXISME ? - art. Blogesfera socialista

IGNORÀNCIA O FEIXISME ?
A vegades no sé què és més perillós, si la ignorància supina o el feixisme , pur i dur.  Ho dic, just a poca estona ,de conèixer en veu, d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, la nova campanya d’aquesta entitat independentista, sota el nom de CONSUM ESTRATÈGIC.
Aquesta campanya, consisteix en elaborar una llista d’empreses, propícies a la independència, i per tant a la imaginària república catalana. Es tractaria de que els consumidors responsables ( s’entén els autèntics bons catalans ,que per ella, son els independentistes) sàpiguen on comprar, i no s’equivoquin, d’amistats, no sigui que afavoreixin les males empreses ( que s’enten son totes les altres).
Paral·lelament a la campanya, se’n farà una altra de complementària, amb enquestes als ciutadans, formulant preguntes per saber si van en la bona direcció o no, en aquesta matèria de consum estratègic.
No és una campanya nova, perquè ja uns anys enrere, en varen voler fer una altra de semblant, amb resultats molt poc satisfactoris, per a ells. Ara insisteixen, com a mostra de que ja no saben què més fer, per entretenir a la gent, i  fer veure que hi ha diferents vies per assolir la independència, premiant a les bones empreses, i castigant a les dolentes.
Es increïble, el grau d’ignorància i estupidesa, d’accions com aquesta, pel que tenen de desconeixement de la realitat empresarial, i de la realitat social del país. També, però, el grau de mala fe, i perillosa tendència, a continuar insistint en dividir la societat i trencar la convivència entre els ciutadans, en funció de les idees i preferències.
Marcar empreses, marcar ciutadans, fer llistes, elaborar recomanacions,...i tota mena d’artilugis per instar a premiar a uns, per a poder castigar a d’altres, és pur feixisme. A vegades, es fa un mal ús d’aquest mot, però les coses s’han de dir pel seu nom, sense treure gravetat ni rellevància. Aquest és el cas. Confio i espero una reacció contundent de tots els partits constitucionalistes, per descomptat, però aquí voldria veure-hi totes les organitzacions empresarials, les socials, i les SINDICALS. També, aquestes, que massa sovint, se situen en terrenys molt poc compromesos.
Parlo d’ignorància, en el títol, perquè els impulsors desconeixen la realitat empresarial de Catalunya, d’Espanya i del món, en general.  Cent anys enrere, algú podia pretendre, separar territorialment, unes empreses de les altres. Ara, això és impossible. Estem en un món global, i en tant que global, una empresa CATALANA, pot funcionar amb productes conreats a La Rioja, a Extremadura, Galícia o Àfrica del sud, i en canvi, ser elaborats aquí. I a l’inrevés, productes d’aquí, poden ser enviats a altres indrets, per ser transformats, allà.

Què es vol fer ? demanar si cada empresa, és fidel a la república ? o si estarà disposada a finançar-la quan es faci realitat ? O a premiar unes, en detriment d’altres ? quines seran les premiades, quines les castigades ? no afavoriran l’acció contrària, al que pretenen, donant a conèixer les empreses “sobiranistes”, perquè siguin boicotejades pels constitucionalistes, que son molts més ?....Francament, perdut el nord, queden accions com aquesta que indica en quines mans , estan algunes entitats del país. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?