Wednesday, December 05, 2018

 

PROCÉS, ERROR RERE ERROR. ARA, VAGA DE FAM- artl Blogesfera socialista


PROCÉS : ERROR, RERE ERROR.  ARA ,VAGA DE FAM.
Pel que sembla, hi ha prop de 500 libres, llibrets, fulletons i altres materials, relacionats amb el procés independentista, descrivint-lo des de tots els angles, pensaments i idees. Tant material, encara no dona com per fer-ne un de resum, per entendre com i perquè s’han dut a terme moltes accions que no es comprenen, des de cap punt de vista. Només , la improvisació, les batalles internes, les fugides endavant, o el desconcert, poden justificar-ne algunes ,que no poden acabar bé, de cap manera.
I ara mateix, tenim una decisió que només pot acabar, Malament o Molt malament. La vaga de fam, iniciada per Jordi Sánchez i Jordi Turull, a la qual s’hi ha afegit Quim Forn i Josep Rull.
Creure que una vaga de fam, pot influir o modificar alguna decisió judicial, és viure fora de la realitat. D’entrada, no pot modificar-ne cap de política, relacionada amb els presos polítics, perquè el seu destí, està en mans de la Justícia, i per tant, per molta vaga de fam que facin, el govern central, no pot prendre cap decisió sobre el seu futur.
Pel que fa el poder judicial, en un estat de dret, en un país, situat en el dinovè lloc mundial en qualitat democràtica, no pot ni vol, que una vaga de fam, pertorbi el normal funcionament de la justícia. Per tant, qui hagi cregut que aquesta acció pot modificar la via judicial, està en un greu error. Un error ,que cap jurista pot avalar ,perquè sap que no pot tenir cap efecte concret.
Aleshores, perquè s’ha pres una decisió, tant greu com aquesta ? No ho sabem. Algun dia , algú explicarà els motius concrets, i les previsions fetes, o ens trobarem en una nova improvisació, sense calcular els danys possibles....no seria la primera vegada, com hem pogut veure, al llarg dels darrers anys.
I és que la vaga de fam, només pot acabar MALAMENT O MOLT MALAMENT. Malament perquè si com diuen és indefinida, vol dir que no l’aturaran, mentrestant no aconsegueixin el propòsit que el Tribunal Constitucional doni curs a les seves demandes, per portar la causa al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg. Això és impensable, abans no s’hagi produït el judici i la sentència.
Molt malament, perquè si l’aturen, sense aconseguir el propòsit, queden fatal davant tots els seus seguidors, i pitjor, si posen en perill la seva vida. I una vaga de fam, pot semblar un acte senzill i de fàcil recuperació, però està ple d’imprevistos i perills com per acabar de forma fatal. No ha estat una bona decisió, ni és comprensible, a la vista que tampoc tots, s’han posat d’acord per dur-la a terme.
Son massa decisions desencertades, i no concertades, entre tots els protagonistes, com perquè la gent entengui aquest procés. I s’afegeixen al fet que uns estiguin a presó, altres fugits a l’estranger, i altres esperant a casa a ser jutjats. Ara, a més, tenim aquesta via de suposada pressió, a uns tribunals, que en cap cas, modificaran la seva ruta. A què ve, doncs, aquesta acció ? Millor aturar-la ara, que no esperar un desenllaç dolent, o molt dolent.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?