Monday, November 06, 2017

 

MESURES DESPROPORCIONADES - art. Nació Digital Solsona

MESURES DESPROPORCIONADES.
De ben segur, tots tenim els ànims afectats, per les mesures empreses pel govern central, en relació al procés independentista. No sóc independentista, com ja he dit, mantes vegades en aquestes pagines de Nació Digital, però considero que algunes de les mesures son clarament desproporcionades, a més de no haver atès, en el moment oportú, propostes i canvis amplis , en la direcció de resoldre reivindicacions que tenien la seva justificació. Quan els problemes, en comptes de resoldre’ls, es deixen podrir, al final el resultat sempre és negatiu.
Han estat molts anys, de desencontres i de no fer front a la realitat, fins que la realitat ha arribat amb una conflictivitat, com ningú podia imaginar. Bé, sí es podia imaginar perquè en els darrers anys hi ha hagut prou elements preocupants, com per entendre que tard o d’hora es podria produir el panorama que ara tenim al davant. De totes maneres, crec que ni aquí ni allà, imaginaven una topada com la que s’ha produït.
No repetiré ni repassaré els errors del passat, perquè n’hi ha molts i de molt diversa índole. Els més greus, provenen de part del PP, amb la campanya anti Estatut de 12 anys enrere, i amb altres actuacions que han fet mal, en l’ànim de molts catalans, fossin independentistes, o no. També, hi ha hagut errors del partit socialista. D’altre índole, i per altres causes, però el centralisme històric d’Espanya, no ajudava a aprofundir en l’estructura federal de l’Estat, qüestió fonamental per resoldre un millor encaix de Catalunya. Tot això, és cert, i precisament per aquest motiu els socialistes catalans, tant vàrem batallar per aconseguir tenir un lideratge  en el partit estatal d’una persona , allunyada del passat , coneixedor del present i amb ganes de modificar el futur, cap aquesta direcció.
Dit això, vull també remarcar el que sempre discuteixo amb amics o coneguts independentistes, i son els enormes errors comesos aquí. El primer son els presses, les dreceres, les formes i les vies per arribar a una independència, que en aquests moments no veig possible ni viable per múltiples causes. Les més evidents son la falta de prou consens intern, en un país de set milions i mig d’habitants, no hi ha prou massa crítica com per emprendre aquest camí, però , encara menys la conjuntura internacional, ni a la UE ni en altres països del món. En fi, no m’hi estendré, per motius d’espai.
Ara tenim, persones empresonades, en unes mesures que considero / considerem desproporcionades. Em crec la independència judicial, no en la de la Fiscalia que moltes vegades estaria millor callada, o parada que no actuant, com ha fet, en ocasions ben poc afortunades. Però, quan la política es para, i deixa pas als tribunals, els efectes poden ser catastròfics, com ho son ara. Ningú és capaç de predir les properes actuacions judicials, i d’aquí la preocupació i indignació de moltíssima gent, independentista o no. Considero/considerem que els Jordis no haurien d’estar a la presó, ni tampoc els que els han seguit. Hi ha prou elements com per pensar que podrien esperar judici, des de casa.

Es evident que la fugida de l’ex president i altres membres , no han ajudat gens a la decisió judicial, però uns no han de pagar per altres. Una resolució com la de presó incondicional és dura d’acceptar, pels castigats, però penso en algun d’ells que té nens petits, i m’imagino el drama del pare, de la mare, i sobretot dels petits que no poden entendre l’absència del pare. Es dur, molt dur, fer el seguiment de totes les actuacions, amb la incertesa de no saber què carai ens espera en el futur immediat. No s’hauria d’haver arribat mai aquí, però hi ha hagut tants errors, que els seus efectes, els veiem ara amb aquesta cruesa i desànim. Sincerament confio i espero en mesures immediates d’excarceració, i que tots /totes puguin esperar a casa, el judici que correspongui.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?