Wednesday, November 01, 2017

 

FER FORA UN BON ALCALDE - art. El 9 Nou



FER FORA, A UN BON ALCALDE.
Conec els germans Vilamala, des de fa molts anys. Més al Sergi ( Masies) que al Xavier ( Sant Hipòlit), per raons de càrrecs de partit o institucionals, en els quals hem coincidit, però la curiositat de que dos germans bessons, governin dos pobles veïns, ha superat l’atzar, per esdevenir un model d’interrelació, bon funcionament i aprofitament dels recursos i potencialitats de cadascun, en benefici dels dos municipis.
He reservat la meva agenda, per ser present, el dimecres dia 8 de novembre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Hipòlit, per mostrar el recolzament ,a un bon alcalde. Un alcalde que no el fan fora per mala gestió, per incompliment del programa electoral, o per decisions municipals inadequades. No, el fan fora per no ser independentista.
El mal anomenat procés independentista, ha produït destrosses múltiples, en tots els àmbits i sectors de la societat. També, a nivell institucional. Els partits impulsors, agrupats en Junts x Sí, però que de fet son el PDECAT i ERC, han cregut indispensable trencar pactes, a tots els llocs on governaven amb altres forces polítiques, i molt especialment , amb el PSC. Volien tenir les mans lliures, per poder fer servir els ajuntaments com a corretja de transmissió de les seves decisions, a nivell de partit. El poble, passa a ser, cosa secundària, per a ells.
El cas de Sant Hipòlit, s’afegeix a d’altres, on ha passat el mateix, però, aquest dol especialment per l’ excel·lent gestió feta, i pels efectes immediats que se’n derivaran. Porto molts anys, en un ajuntament, i conec bé tots els ajuntaments de la Catalunya Central, per haver estat també diputat – adscrit en aquestes comarques. Per tant, conec bé la transformació de Sant Hipòlit i Masies. Sovint, els hem posat com exemple de mancomunació de serveis i innovació, com per venir a veure com ho fan i traslladar la seva experiència, cap altres indrets del país.
Voldria, però, mostrar la meva indignació per fer fora un bon alcalde i al seu equip de govern. No és fàcil trobar candidats municipals, no és fàcil conformar un bon equip de govern, no és fàcil planificar i programar accions i actuacions municipals, a curt i mitjà termini, en un país on el seu govern té el cap, en un altre lloc, i per tant, els ajuntaments s’han d’espavilar com poden, per millorar infraestructures, equipaments i serveis. Falta un any i mig per finalitzar l’actual mandat. Es trenca doncs, una dinàmica de treball, de planificació i d’acció de govern, quan es troba en ple rendiment, per un motiu increïblement sectari, com és que l’alcalde no comparteix la deriva independentista.
Tampoc jo ho sóc, però sempre respectaré els ideals de la resta de regidors i grups municipals. Mai, se m’ocorreria prescindir de valuoses persones o equips, per pensar diferent. Quin país volem construir, si n’excloïm els que no pensen com nosaltres ? I ho fan, quan s’han convocat eleccions al Parlament de Catalunya, pel proper 21 de desembre, i d’aquestes , en poden sortir grups parlamentaris i un nou govern, clarament diferent del que hem tingut.
Voldria saber quines raons concretes pensen presentar, per justificar, fer fora a un alcalde, amb un excel·lent equip de govern. Som elegits per governar el municipi, no per servir interessos de partit. El nostre objectiu, la nostra feina, té per objectiu essencial, la millora de les condicions de vida dels nostres conciutadans, i a fe que a Sant Hipòlit, les condicions han millorat significativament, en els darrers anys. Perquè apartar als qui ho han fet bé ? Perquè treure del govern a unes persones, pel simple fet de no combregar amb uns objectius irreals ? Perquè no s’ho repensen, a la vista de com han anat les coses en el Parlament i en el govern de la Generalitat ? Puc assegurar que , fins ara, Sant Hipòlit s’ha governat des del mateix municipi, sense intromissions de cap partit, ni s’han acceptat imposicions de fora. Mala cosa, si ara es vol trencar aquest camí.







<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?