Tuesday, October 03, 2017

 

MOTIUS DE PREOCUPACIÓ - art. blogesfera socialista

MOTIUS DE PREOCUPACIÓ.
Estem en ple compliment de la Llei de Murphy, segons la qual tota situació, és susceptible d’ empitjorar. En això estem, i ahir en vàrem tenir una altra mostra, amb grans mobilitzacions arreu del país, amb una sensació d’estar sobre unes onades, de difícil apaivagament. També dona la impressió que hi ha més seguiment a les directrius de persones ,de fora del govern de la Generalitat, que del propi govern. Es a dir, mana més el carrer, que no pas les institucions.
I si algú tenia algun dubte sobre el posicionament de l’Estat, ahir, en un acte inèdit en gairebé tot el període democràtic, el Rei va emetre un missatge, deixant clara la voluntat de fer complir l’estat de dret. A vegades confonem l’Estat, en majúscula, amb l’estat de dret i no és ben bé el mateix. Per a molts, l’Estat està representat pel govern del PP, i això és un greu error. Molts estem en ple desacord amb aquest govern, nefast per com governa i per com ha entès la política, i sobretot, principal causant dels greuges, mals tractes i males formes, envers Catalunya des del mal dia en que varen decidir fer campanya contra l’Estatut, i utilitzar totes les eines, al seu abast, per desgastar el govern socialista.
Parlo de 12 anys enrere, quan el PP va creure que tot s’hi valia, con tal desestabilitzés el govern de l’Estat. D’aquelles bestieses, aquests conflictes. Però , repeteixo , no confonguem l’Estat, amb el PP. Tots nosaltres som Estat, i per això volem canviar el govern, i retornar a la normalitat, però no s’hi podrà tornar si es trenca amb l’estat de dret. L’estat de dret, és el que garanteix la democràcia. I repeteixo un lema fonamental: En democràcia, la garantia , és la llei. Sense llei, no hi ha democràcia, i sense democràcia, no hi ha lleis democràtiques.
Tota democràcia, també la nostra, és perfectible, corregible, modificable, però seguint les regles que ens hem donat. Els dies 6 i 7 de setembre, passaran a la història com dos dies de rauxa, en els quals es van donar passos inimaginables per a tots els demòcrates, i especialment pels qui hem estat representants directes del poble català, en el Parlament de Catalunya. Aquells dies, Junts x Sí, i la CUP, varen decidir trencar les lleis catalanes vigents, per aprovar-ne d’altres, sense seguir cap de les normes acordades. Aquells dies es varen trencar les regles de joc , a Catalunya. Es a dir, varen trencar amb l’estat de dret. Anteriorment, ja ho havien fet, amb la Constitució , norma bàsica i general que ens protegeix a tots, i regula el funcionament de la resta d’institucions.
Davant aquesta situació, és lògica la preocupació de tots els ciutadans, a títol individual i col·lectiu. I igual de lògica, la preocupació dels qui ostentem càrrecs institucionals, als quals hem accedit, previ jurament de fidelitat a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia.
Estem en un dels moments més delicats de la nostra història. Si el govern decideix aprovar la Declaració Unilateral d’Independència ( DUI), tot està a punt perquè el Senat sigui convocat i acordi donar l’aprovació al govern de l’Estat per activar l’article 155 de la Constitució. Mai s’ha activat, i millor no veure’n mai els seus efectes, però la situació, a dia d’avui, és aquesta. O hi ha un replantejament del camí a seguir, aquí, o entrem en terres ignotes, de conseqüències imprevisibles.

Avui, els alcaldes i regidors socialistes, ens reunim a Barcelona per a valorar la situació i veure en què podem ajudar a destensionar la situació. Volem fer de mediadors i aconseguir seure les parts, per a trobar sortida a la situació en la que estem. La tensió i la pressió que es viu a tot el país, ha de ser rebaixada de forma immediata sinó volem s’escapi de les mans, dels impulsors i dels governs respectius. Es hora de reflexió i mediació. No d’escapades cap endavant, sense cap possibilitat de reeixir. Els propers dies i hores, seran decisius. Siguem-ne tots conscients.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?