Sunday, September 04, 2016

 

VALORACIÓ MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS - BORREDÀ

UNA NOVA MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS, A BORREDÀ.
Els passats dies 27 i 28 d’agost , va tenir lloc una nova edició de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya. Les dates s’havien avançat respecte del que era habitual, i va haver de competir amb festes majors i amb la celebració del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, tot un repte que considero va ser superat amb èxit.
Forma part de la marca de la casa, demostrar una excel·lent organització i un variat programa d’activitats, no únicament limitat a la Mostra i venda de formatges, sinó de tot el món formatger. La gent espera les novetats de cada any , segura de que s’hi introduiran canvis que la faran especialment variada i interessant.
Es el que es va poder constatar en els actes complementaris de la Mostra, sigui en la presentació del llibre sobre formatges, com en l’acte de l’endemà diumenge, amb el local ple a vessar de gent interessada. Un local especialment grat de veure i d’utilitzar com és la planta baixa de Cal Puig-Pey. Una mostra de la millor arquitectura catalana que tenim en algunes cases antigues del poble.
I la Plaça Major gaudia les millors gales, amb les carpes desplegades i plenes de formatges de totes les varietats i gustos. Es una de les millors ocasions que té la gent per comprovar la immensa riquesa d’un producte que de petits només consumíem molt esporàdicament i crèiem reduït a dues o tres varietats. Els visitants i compradors poden veure com Catalunya, en pocs anys, però amb un gran esforça s’ha col·locat en els primers llocs d’Europa en matèria formatgera. Un bon exemple de com amb serietat, rigor i sobretot constància es poden assolir grans èxits.
I l’acte al Local Puigmal, barreja de sopar i cultura,permeté encantar a tots els assistents, amb una bona sorpresa, cosa que sempre deixa un bon gust de boca als organitzadors i als convidats que ,segur tornaran l’any que ve.
Sempre he estat partidari d’apostar per la qualitat, i no per la quantitat. Les activitats d’aquest estiu , en el poble, en son una bona mostra. Han atret multitud de persones, i han donat a conèixer el poble a molta gent que era la primera vegada que venia. Segur que tornaran. En el cas de la Mostra, la majoria son fidels d’un any per l’altre, però sempre s’hi afegeixen noves persones i col·lectius que no ho sabien. Ara ja ho saben i poden repetir.
Enhorabona a tots els organitzadors, entre els quals hi som l’ajuntament. L’esforç ha valgut la pena, i ha permès tancar amb èxit aquesta nova edició. Felicitats .
Borredà, 4 de setembre de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?