Thursday, September 08, 2016

 

PDC- D'AL.LEGAL A IL.LEGAL- art. nació digital solsona

PDC , D’AL.LEGAL, A IL.LEGAL.
Fa prop d’un mes, en aquestes mateixes pàgines de Nació Digital ,vaig exposar les raons per les quals el PDC ( partit demòcrata català), estava en situació al·lega’l i no tenia cap possibilitat de ser inscrit en el Registre de Partits Polítics , d’Espanya. Registre que supervisa i controla el Ministeri d’Interior. I no perquè el Ministeri li tingui mania, que també, sinó perquè administrativament era impossible donar-lo d’alta. Ahir es va complir aquest vaticini, comunicant el Ministeri, al nou partit que no complia els requisits per donar-lo d’alta.
El meu coneixement profund del tema prové d’haver impulsat una vintena de nous partits, en els darrers trenta – cinc anys, destinats a facilitar la presentació de candidatures municipals. El primer va ser Progrés del Berguedà ( PB), i després molts altres, de caràcter local o nacional.
Es penós, més que increïble, que l’antiga Convergència hagi deixat en mans tant inexpertes, el present i futur del nou partit que la substitueix. No s’entén com poden acceptar els nous dirigents l’immens ridícul en el que es troben sense presentar la dimissió. Si volien representar la nova política, i noves formes d’actuar, el primer que havien d’haver fet, és fer les coses ben fetes.
En primer lloc no es pot proposar un nom de partit sense comprovar en el registre general, si n’hi ha algun d’igual o molt semblant. Si és així, cal buscar un nom NO REGISTRAT. Tant elemental com això. Aquesta gent no ho va fer. Es més, el partit Demòcrates Catalanes ( antics militants d’UDC) els varen advertir, i no varen fer cas. Per tant, doble tonteria en persistir en l’error.
En segon lloc, un nou partit no pot portar en els seus estatuts, principis contraris a la Constitució. Elemental. Estem en un estat de dret, i tothom ha d’acceptar les normes bàsiques de la democràcia. Si volen posar que els seus objectius son la independència de Catalunya, cap problema, però no “vulnerant les lleis democràtiques”. Elemental.
En tercer lloc, un nou partit ha de posar en la petició d’inscripció, qui el conforma, quins òrgans tindrà, quin d’aquests ha aprovat els estatuts, quin dia, amb quines majories, etc, etc. Doncs, per increïble que pugui semblar TAMPOC HO VAREN FER CONSTAR.
En resum, dona la impressió que tota la documentació la va preparar i presentar una administrativa qualsevol, sense la supervisió de cap expert, ni cap assessor en temes de processos electorals. Si el nou partit volia començar amb bon peu, ha fet tot el contrari, i està demostrant un desconeixement total de la legalitat vigent, oimés quan Convergència va aprovar la darrera llei de partits polítics, en el Congrés de Diputats, i per tant hauria de saber els preceptes que regeixen per donar d’alta una nova formació política.
Però, es que s’han ficat en un merder de conseqüències imprevisibles. A dia d’avui, el PDC no existeix ni podrà existir. Funcionen ja no de manera al·lega’l, sinó il·legal, i per tant les despeses o ingressos que puguin tenir no poden anar a nom de PDC. I si es convoquen eleccions no poden anar sota aquest nom. I si Convergència està en liquidació, és del tot impensable que es faci càrrec de les obligacions del PDC, perquè no està donat d’alta....Com pot un nou partit, amb l’ex president Mas al capdavant, actuar amb tanta insolvència i tanta irresponsabilitat ? Com poden demanar exemplaritat a la ciutadania si ells actuen amb total incongruència ?

Aquesta és una nota més, a afegir a un procés ple d’accions i actuacions absolutament increïbles. I ara parlem del partit que ha estat eix central de la política catalana en els darrers trenta- set anys. Com es pot pensar que ens ha de portar per cap bon camí, si ells han perdut la carta de navegar ?.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?