Friday, July 08, 2016

 

ESDEVENIMENT NACIONAL- PRESENTACIÓ LLIBRE - DR. MIQUEL VILARDELL



ESDEVENIMENT NACIONAL – CINQUÈ LLIBRE –DR. MIQUEL VILARDELL.

Ahir, dijous dia 7 de juliol a les 7 de la tarda, va tenir lloc la presentació del cinquè llibre del Dr. Miquel Vilardell, fill il·lustre de Borredà. No va ser una simple presentació d’un llibre, sinó un autèntic reconeixement a la figura i tasca del Dr. Vilardell, per quan tanca una etapa de 46 anys, com a Cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de la Vall d’Hebron , i de 42 anys de Catedràtic de medicina interna de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La presentació del llibre CONFESSIONS D’UN METGE, tingué lloc en la venerable sala d’actes de l’Institut d’Estudis Catalans, marc immillorable per un acte com aquest. I que no era una simple presentació d’un llibre ho demostrà el ple total de la sala, amb molta gent dempeus i l’habilitació d’una altra sala, a la planta baixa del claustre de l’edifici, de manera que mai havia vist tanta gent aplegada en un acte de presentació d’un llibre.
I és que tal com remarco al principi, aquesta fou l’excusa per retre homenatge a la immensa figura del Dr. Vilardell, tal com ho expressaren els diferents intervinents que conformaven la mesa presidencial.
Entre el públic, nombrosos ex consellers i conselleres de la Generalitat, i pràcticament tots els que han ostentat la responsabilitat del Departament de Sanitat o Salut, però al seu costat una enorme representació del sector mèdic de tot Catalunya, i representació al més alt nivell de la societat catalana, empresarial i política.
Era lògic, en un acte com aquest, que l’ajuntament de Borredà hi fos representat al més alt nivell, amb l’Alcalde, i la segona tinent d’alcalde. També per la família Vilardell, i un gran nombre d’altres borredanesos de naixement o de residència, de manera que al final de l’acte, ja en el pati del claustre, al voltant d’una copa de cava i un pica – pica, varem poder xerrar amb tots ells.
En resum, ahir va tenir lloc un autèntic “esdeveniment nacional” per raó d’aplegar-se a la seu de l’IEC, centenars de persones de la més alta i variada representació del nostre país, que varen trobar en la presentació d’un llibre, el moment oportú per reconèixer el mestratge i l’alta qualitat personal, pedagògica i científica del Dr. Vilardell, en el moment en que tanca una etapa i n’obra una altra.
Per raons d’edat, deixa la medicina professional en el sector públic en el qual sempre ha actuat, i obra una altra etapa en la qual continuarà en actiu, a nivell mèdic i també formatiu.
Ahir, abans, durant i després de l’acte, vaig sentir l’honor de tenir la màxima representació del poble de Borredà, esmentat diferents vegades pels intervinents, com el lloc d’on procedia el pare i l’homenatjat. Vaig recordar el ple en el qual varem decidir dedicar un carrer al pare del Miquel, i en el mateix ple, concedir-li el títol de “fill il·lustre”. Parlo de 30 anys enrere. Si aleshores s’ho mereixia, ahir tot el país ho va reconèixer públicament, una vegada més.
Li vaig dir de paraula i avui ho faig per escrit. Felicitats per la bona feina feta al llarg de tota la extensa i intensa vida professional, i que li’n quedin molts, en aquesta nova etapa que va començar ahir mateix.
Borredà, 8 de juliol de 2016.

L’Alcalde – President, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?