Thursday, June 02, 2016

 

CURIOSES COINCIDÈNCIES I CINISME INFINIT - art. Blogesfera socialista


CURIOSES COINCIDÈNCIES I CINISME INFINIT.
En matèria judicial fa molts anys vaig perdre la fe en algunes actuacions , coincidències i fins i tot, sentències de la Justícia, en majúscula. Si un àmbit no ha tingut la plena transformació que mereixia, ha estat, aquest. Cap govern ha aconseguit una renovació sincera i sencera de l’aparell judicial, i continuem a tranques i barranques amb uns òrgans sotmesos a sospites continues d’intromissió política. Mala cosa, quan hauria de ser l’àmbit més ferm de tot l’Estat.
Dic això, a la vista de la situació processal dels antics dirigents del PSOE i de la Junta d’Andalusia, Chaves i Griñan. Precisament quan el PP està immers en dotzenes d’escàndols de proporcions bíbliques, i a pocs dies de l’inici oficial de la campanya electoral, es produeix una resolució que comporta la incriminació directa dels dos ex presidents de la Junta d’Andalusia amb el fons dels ERE.
Haurem d’esperar llargament a que el judici aclareixi exactament les acusacions que se’ls hi fan i les responsabilitats concretes perquè en el garbuix de declaracions d’uns i altres, tant aviat es parla de 850 milions com de 920. Però a més, tot indica que realment el que hauria estat mal gestionat, que no robat, estaria entre els 60 i els 90 milions. Una xifra important, però res a veure amb l’import total. I tots sabem que una gestió de prop d’11 anys, d’uns 900 milions pot donar peu a pràctiques errònies, irregulars, o il·legals per part d’alguns dels responsables de la gestió. I no necessàriament amb coneixença de causa per part dels més alts càrrecs.
De fet, la actual Junta d’Andalusia ha obert expedients a prop de 200 empreses que haurien actuat de mala fe, o simplement haurien comès errors en les peticions i justificacions, de manera que es preveu recuperar una part dels diners “mal gestionats”. Estem, doncs, en un cas clar d’exageració i intent de fer comparacions entre la immensa, extensa i intensa corrupció del PP, amb uns errors o mala praxis d’una petita part dels ERE’s a Andalusia. Tot molt típic i molt propi del nostre país i dels partits de la dreta més rància, ajudats per altres forces que aprofiten el moment per intentar millorar resultats.
Però, hi ha actuacions del PP que mereixen ser especialment destacades i penades, tant a nivell electoral com judicial. Que alts càrrecs del partit s’atreveixen a exigir explicacions al PSOE quan ells cada dia tenen més casos oberts, amb comportaments que no solament ratllen el ridícul més espantós, sinó que demostren una estructura clara i permanent de sostracció de diner públic i privat per destinar al funcionament del partit i a omplir butxaques de tots els intermediaris i gent del seu entorn.
En uns anys hem estudiat més geografia física que en tots els anys de carrera. Hem conegut i sabut de pobles, poblets, ciutats i capitals, on es traficava, es corrompia i es feien operacions de tota mena, amb un “desparpajo” digne de les millores pel·lícules de Berlanga. El PP té centenars d’imputats, investigats, empresonats i sospitosos i hauria de ser el darrer a demanar exemplaritat als altres. Però creuen tenir butlla, i el camp lliure per mostrar el seu cinisme infinit.
Als socialistes ens dol molt veure dues persones com Chaves i Griñan sotmesos a judici públic sense cap prova d’enriquiment personal. Es més, tothom qui els coneix sap de la seva honestedat i rigor. Es molt dur per ells i per tots nosaltres, veure com es vol embrutar una trajectòria de tota una vida, per una mala praxis en una part de la gestió d’uns fons determinats. Es fàcil creure que qui presideix una institució coneix tot el que passa, i li dona conformitat. La realitat és una altra i qui no la vulgui veure, és perquè té la mala fe de voler fer mal a qui considera un enemic i no un adversari.

Estem en uns temps molt agitats i poc respectuosos amb la autèntica justícia. Es hora d’apostar per una regeneració àmplia i profunda que només la pot dur a terme, gent com Pedro Sánchez que té la voluntad i capacitat per liderar-la. Toca fer tot el possible per aconseguir-ho.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?