Monday, May 09, 2016

 

MILLORA ACCÈS GORG DEL SALT - BORREDÀ



MILLORAT L’ACCÉS AL GORG DEL SALT- BORREDÀ.
El municipi de Borredà té nombrosos atractius naturals i paisatgístics, a banda dels patrimonials com és tot el nucli urbà, l’església de Sant Sadurní de Rotgers, el Pont de Roma, Pont de Sant Joan, antiga església de Salselles, etc.
Però, de tots ells, el més característic, el més visitat, és el Gorg del Salt. Un salt d’aigua de prop de 30 metres, a la Riera Margançol, a uns centenars de metres del nucli urbà. La seva proximitat i la bellesa de l’indret, el converteix en visita obligada de tots els turistes, durant tot l’any, i lloc habitual per anar-hi a banyar-se en l’època estiuenca.
Aquest desnivell de la riera, va motivar la construcció del Molí de Cal Tisoi, ara ja derruït pel pas del temps i per un esllavissament de roques, ocorregut cinc anys enrere.
En els darrers anys, l’ajuntament ha senyalitzat el camí de baixada, i arreglat alguns dels passos per damunt de roques. El camí és feréstec i propi de l’alta muntanya. Amb tot, el darrer tram abans d’arribar al gorg, i degut a l’esllavissada, era complicat i perillós, de manera que la setmana passada la brigada d’obres va dur a terme la instal·lació d’uns troncs, per tal de facilitar l’accés.
Ara, com es pot veure per les fotografies, el darrer tram permet una millor accessibilitat i evitar les dificultats existents.
Borredà, 9 de maig de 2016.

L’Alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?