Tuesday, March 01, 2016

 

CONVINCENT DISCURS D'INVESTIDURA - art. Blogesfera socialista



CONVINCENT DISCURS D’INVESTIDURA.
Aquesta tarda s’ha donat el primer pas per desencallar la legislatura, iniciada el passat 20 D, amb uns resultats prou complicats com per haver tardat tant en poder-ho fer. Avui Pedro Sánchez ,ha exposat les línies mestres del que seria la seva etapa de govern si és investit president de govern.
En un moment en que les imatges valen més que mil paraules, s’ha vist un candidat tranquil, serè, segur de la seva capacitat de lideratge, i convençut de tenir un programa ambiciós i adequat per la nova etapa que just ara comença.
Ha estat un bon discurs, seguit amb interès, ple de compromisos i detalls sobre els principals temes del país. No és habitual en un debat com aquest detallar tant i de manera tant precisa, un gran nombre de propostes que toca posar en marxa, l’endemà de la investidura. I ha quedat demostrada la sintonia amb el grup parlamentari socialista amb un gran nombre d’interrupcions per aplaudiments sincers davant mesures especialment desitjades.
No he trobat cap gran tema que no hagi estat esmentat i si algú dubtava sobre les seves propostes respecte Catalunya, ha pogut veure la mà estesa, la voluntat de diàleg, i la garantia de preservar la llengua, modificar el sistema de finançament i la decisió d’aprofundir el sistema federal com a millor solució per l’encaix dintre de l’Estat.
Tampoc hi ha hagut por a modificar la Constitució, enumerant els temes que ho justifiquen. En resum, avui hem assistit a un bon exercici parlamentari, amb un candidat preparat, solvent i disposat a entomar les regnes del govern, davant la passivitat i incapacitat de Mariano Rajoy.
Serà interessant escoltar les intervencions de demà, i molt em temo que el PP anirà a la recerca d’una mena de revenja amb retrets i crítiques de mal perdedor. En política com en tota acció humana, la valentia té premi, i el mèrit de Pedro Sánchez ha estat el de donar un pas endavant, malgrat les dificultats que suposa trobar aliats per conformar una majoria suficient per ser investit.
Qui no arrisca no té premi, i resulta increïble en aquestes alçades de la pel·lícula que el candidat més votat decidís no intentar la investidura. No trobarem gaires antecedents en cap altre país del món en que el candidat més votat no s’atrevís a intentar formar govern. Aquí sí, aquí som diferents, i després d’una legislatura de majoria absoluta en la qual s’han trinxat totes les relacions entre partits, era previsible un final desastrós. Ja el tenim. Mariano Rajoy no té cap credibilitat ni cap capacitat per trobar ni un sol partit que li faci costat, i malgrat això vol encara donar lliçons a qui sí s’hi ha atrevit. El debat de demà pot ser dur i contundent, per quan ell voldrà sortir a atacar al candidat, oblidant els greus errors comesos durant el mandat, encapçalant el partit més corrupte de la història d’Espanya i havent tingut la covardia de no acceptar sotmetre’s a investidura.

Actes com els d’avui o els que veurem demà, demostren la vitalitat de la política, i la vigència d’alguns valors que molts consideraven perduts: la valentia, la oratòria, la claredat del missatge, la imatge de lideratge...Si algú dubtava de la capacitat de Pedro Sánchez per comparèixer davant el país, avui se li han esvaït els dubtes. Estic segur que demà reblarà el clau en les rèpliques i contra rèpliques on es veu qui té fusta de lidera i qui no. Fins demà. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?