Tuesday, February 02, 2016

 

MALES PRÀCTIQUES, MALS COMPANYS - art. Blogesfera socialista

MALES PRÀCTIQUES, MALS COMPANYS.
No mereixen estar en un partit socialista els qui no compleixen les normes internes de les que ens hem dotat en cada congrés. I no parlo dels casos de corrupció, que per descomptat, mereixen no solament la repulsa sinó portar-los davant els tribunals perquè paguin els delictes, ara parlo d’altres males pràctiques que fan molt de mal a la credibilitat del partit.
Algú va ser capaç de gravar les deliberacions del Comité Federal del dissabte passat en el qual es tractaven assumptes tant rellevants com les condicions per poder formar un nou govern, a nivell estatal. Tots sabem que la primera intervenció, la del Secretari General, Pedro Sánchez es fa a porta oberta, davant dels membres del Comité i de tots els mitjans de comunicació acreditats, però quan comença el debat intern, aquest es fa a porta tancada, precisament per garantir la total llibertat i confidencialitat dels intervinents, molts dels quals son presidents, consellers o càrrecs importants en les seves CCAA.
Que qui va gravar després corri a vendre, donar o filtrar les intervencions a un mitjà de comunicació és inacceptable. De fet és incompatible amb la condició de socialista i encara més de membre del principal òrgan del partit, entre congressos. El mal és greu per quan trenca la confiança en el principal partit d’esquerra, i el que a dia d’avui té més aspiracions a poder conformar un nou govern.
Els socialistes catalans ja hem tingut experiències semblants en aquest tema. No pel que fa el Consell Nacional, equivalent del Comité Federal, però sí de les deliberacions de la Comissió Executiva, en temps de Pere Navarro. Després d’algunes reunions, les filtracions eren immediates, extenses i intenses de manera que torpedinaven l’acció del Primer Secretari que no podia aparèixer en públic sense témer reaccions de determinats periodistes que havien obtingut informacions de les deliberacions, i no sempre verídiques, cosa encara més greu.
Per sort a nivell de PSC aquestes actuacions han passat a la història, com segurament hi ha passat els seus autors, alguns sota altres paraigües de partit. Però estem veient en el PSOE algunes actuacions que s’han de tallar de socarrel. No es poden repetir filtracions com les d’aquest dissabte, però tampoc son de rebut declaracions constants dels anomenats “barons” que no saben callar quan els hi posen un micro al davant.
En primer lloc hem de tenir clar que en un partit socialista no hi ha “barons” ni ducs ni marquesos, perquè tots tenim el mateix valor a l’hora de prendre la paraula i votar. En segon lloc els qui ostenten un càrrec institucional o de partit encara han de ser més prudents a l’hora de manifestar les seves opinions, oimés si topen amb les del Secretari General, o de l’Executiva. Podem discrepar, faltaria més, però ho hem de fer a l’interior del partit i una vegada s’ha votat, toca formar una pinya darrera el Secretari General.

Per últim, qui no senti els ideals del socialisme és millor que plegui . No farà bé la feina i ens farà quedar malament a tots plegats. Quan veig alguns ex companys i companyes en altres candidatures i alguns en altres cadires, sento una immensa satisfacció perquè no havia entès mai què hi feien en el partit. Millor en un altre lloc que a casa nostra. Es el que hem de dir quan alguns volen trencar les regles de funcionament del partit que lliurement ens hem donat. Sinó agraden, es canvien, però mentrestant s’han de complir. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?