Friday, December 04, 2015

 

LA DIPUTACIÓ COM ÚNIC SUPORT - art. Blogesfera

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA COM ÚNIC SUPORT ALS AJUNTAMENTS.
Quin immens error haguéssim comès desmantellant les Diputacions com alguns proposaven 30 anys enrere. En el nostre país, massa sovint es simplifiquen les coses fins extrems insospitats, i per manies històriques, sense pensar en les conseqüències.
Pel sol fet d’haver creat les províncies i ser aquestes una organització de l’Estat espanyol, ja s’han de considerar negatives per naixement . El seu pecat original és la procedència centralista, sense reflexionar que no va ser una mala idea, i que han arrelat tant fort com per no haver-les dissolt ni canviat per les somiades Vegueries.
Es més, les Vegueries o Regions catalanes de les quals n’hem parlat molt durant decennis, ja no tenen la necessitat ni la utilitat que haguessin tingut anys enrere. Les coses s’han de fer en el moment oportú i quan el seu temps ha passat, ja no fan servei. Es més poden esdevenir aparells burocràtics afegits als ja existents, amb despeses innecessàries i amb resultats poc eficients. Si cap un objectiu hem d’anar és cap a reduir administracions i no crear-ne de noves.
Aquest pensament va avançant en la ciutadania i molt especialment en els qui ostentem càrrecs institucionals que anem molt més al gra, i ens deixem de contemplacions històriques o somnis idealitzats, i volem una gestió ràpida i eficaç.
Es el que li demanem i trobem en la Diputació de Barcelona. Un vaixell pesat i poc àgil en els anys 80 que, poc a poc, va saber renovar motors i funcionament, com per esdevenir una administració exemplar en un país poc innovador a nivell institucional.
Gràcies a la bona gestió, i al govern d’alcaldes i regidors, ha posat la seva capacitat tècnica, humana i econòmica al servei dels ajuntaments, i molt especialment dels més petits. Ara i aquí és la única administració de la qual ens podem fiar els ajuntaments.  I ara mateix, a l’inici d’un nou mandat, tenim ja a les mans el que seran les eines bàsiques per poder dur a terme una part dels nostres programes electorals. L’altra part, la que havíem previst finançar amb ajuts de la Generalitat quedarà en blanc.
Tindrem, doncs, la meitat del que voldríem tenir per culpa de la mala gestió del govern català, endeutat i endinsat en un procés que ha paralitzat completament el seu ja de per si poc eficient funcionament i deixa els ajuntaments a la seva sort. Pitjor encara, per culpa de les manies d’intervenció en tots els assumptes, en molts casos la Generalitat s’han convertit més en una nosa que en un servei. I sinó mirem tots els obstacles a nivell urbanístic, medi ambiental, econòmic, burocràtic....per legislacions intervencionistes que han complicat fins extrems incomprensibles el funcionament municipal.

Ens queda, doncs, la Diputació de Barcelona en el cas nostre. Una Diputació potent i ben equipada que ens permetrà realitzar una part dels nostres programes electorals. Ho hem d’explicar als nostres ciutadans perquè comparin les maneres de fer i actuar de cada administració i actuïn en conseqüència a l’hora de votar en les generals del 20 D. També en aquest cas ens hi juguem el nostre futur. Un govern central presidit per Pedro Sánchez garantiria els drets dels ajuntaments, derogaria les lleis del PP i facilitaria suficients recursos als municipis perquè atenguin les necessitats dels seus ciutadans. Tinguem –ho clar.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?