Tuesday, December 01, 2015

 

INFORME SOBRE REFUGIATS SIRIANS

INFORME SOBRE REFUGIATS SIRIANS.
El divendres passat ,dia 27 de novembre a les 12 del migdia vaig assistir a la reunió del Fons de Cooperació Català al Desenvolupament, per tractar el tema dels refugiats sirians. A partir d’ara , cada mes es farà una reunió per mantenir-nos informats del dia a dia i poder programar les actuacions que es considerin necessàries, en un moment donat.
Hi hagué també informe de la visita d’inspecció realitzada sobre el terreny per part de dues tècniques del Fons que es varen desplaçar als camps de refugiats situats a Grècia, i Sèrbia..
La reunió va durar dues hores i fou intensa i extensa en tots els detalls de la situació. Actualment el Fons disposa d’una partida de 700.000,00 euros per poder posar en marxa diverses actuacions, sobre el terreny. I quan dic sobre el terreny, ens referim als camps de refugiats més propers a la zona directa del conflicte: Turquia i Líban. Aquests son els primers a ser atesos per la proximitat a la zona de conflicte.
Tot seguit ens explicaren els problemes d’acolliment, registre i documentació de tots els que arriben a les illes de Grècia, i posteriorment son desplaçats cap a altres camps a Sèrbia o països de l’entorn.
De fet, no tenim encara cap data concreta per rebre refugiats a nivell de Catalunya. Tot va molt més lent de l’incialment previst. També ens varen informar de l’acolliment en espera de 700 ucraïnesos que han d’arribar en qualsevol moment, però que el trasllat està paralitzat per diferents problemes burocràtics, i polítics.
La recomanació que també se’ns va reiterar va ser de no fer campanyes de recollida de roba o aliments per la total inseguretat de fer-ho arribar als camps de refugiats. Hem d’esperar a fer campanyes en concret ,a tenir informació més puntual de l’arribada dels primers refugiats. Tot indica que no serà fins després de festes, però de totes maneres dintre del mes de desembre farem una nova reunió per tenir més informació.
Per tant, us faig arribar aquest resum de la reunió, i tal com em vaig comprometre us aniré informant de qualsevol novetat que es produeixi.
Salutacions cordials.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà








<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?