Saturday, November 07, 2015

 

RAHOLA, LA MENTIDERA - art. Blogesfera

RAHOLA, LA MENTIDERA.
Molts anys enrere vaig conèixer Pilar Rahola, en el seus inicis, en política, de la mà d’ERC. Reconec que la primera impressió va ser dolenta, i el temps no ha fet més que confirmar aquella inicial impressió que ha augmentat considerablement amb el pas dels anys.
El seu afany de protagonisme, amb un ego pujat al terrat, amb un fanatisme increïble per una periodista en funcions, no s’entén què hi fa en un mitjà periodístic com és La Vanguardia , 8 TV i altres mitjans propers. Perdó, sí sé què hi fa: impartir doctrina independentisme i animar el club de fans del president Mas.
El seu fanatisme impedeix qualsevol tipus de debat, reflexió o controvèrsia, perquè contradir-la suposa convertir-se en el seu enemic immediat, i pujar el to de la conversa fins esdevenir impossible de seguir. A majors contradiccions, major to verbal, fins arribar als crits. Tot sigui per imposar el seu criteri, ni que sigui totalment fals, tronat o inversemblant. Creu tenir informació de primera mà en tot, i formar part del reservat nucli de persones que son escoltades, o fins i tot consultades, abans de prendre decisions transcendentals.
Faig aquest llarg preàmbul per explicar i sobretot rebutjar l’impertinent intervenció en el programa de Josep Cuní , a 8 TV el passat dimecres al vespre, parlant de les peticions d’empara davant del Tribunal Constitucional per part de Miquel Iceta, en nom del PSC. M’excuso per anomenar-la “impertinent”. Va ser una intervenció grollera, fora de lloc i de to, emprant falsedats, i totalment impròpia d’una suposada periodista, front un Diputat – president del Grup Parlamentari Socialista.
En un altre país, una intervenció com aquesta suposaria l’acomiadament immediat de la protagonista. Impensable i inimaginable, sobretot perquè les seves afirmacions contenien una falsedat total, i ella n’era conscient. Es a dir, va mentir sabent que mentia, a consciència, simplement per poder atacar Miquel Iceta.
Pels qui no varen seguir el greu incident, aclareixo que Pilar Rahola, va posar en el mateix paquet els recursos presentats per C’s, PSC i PP, davant el TC. Res a dir si fossin iguals els recursos, però és que en el del PSC NO ES DEMANA LA ANUL·LACIÓ DEL DEBAT EN EL PARLAMENT, EL DILLUNS VINENT. Es una diferència substancial, per quan els altres dos grups demanen al TC la ANUL·LACIÓ DE LA CONVOCATÒRIA, i en canvi el PSC està d’acord en la celebració del Ple, i en tot cas, a posteriori que el TC dictamini sobre l’acord adoptat. Es el més lògic, el més democràtic i el més fonamentat en la doctrina del tribunal.
Però bé, el motiu d’aquestes ratlles és comprovar com en un mitjà audiovisual es permet la presència d’una periodista capaç de mentir amb la doble intenció d’atacar al discrepant, sobretot si és socialista, i alhora defensar les posicions de Junts pel sí. Es a dir, ella deixa clares les seves simpaties, les defensa a tota costa, i ataca de qui en discrepi, ni que sigui mitjançant falsedats.

Lògica i valenta la reacció de Miquel Iceta, acusant-la de mentidera. Efectivament Pilar Rahola va demostrar ser una mentidera, i així l’hem de considerar en la majoria d’intervencions en els mitjans de comunicació. Una persona que imparteix lliçons d’ètica i estètica, després del seu pas pels anys “gloriosos” d’ERC a Madrid, on encara se’n recorden dels seus estirabots, i el seu pas per la fundació del partit El PI, formant tàndem amb Angel Colom. Si algú hauria de callar sobre determinades actuacions polítiques és ella, però, no , ella continuarà exercint el seu paper de fustigadora dels no independentistes, i dels anti – fans de Mas. Segurament la seva cadira en depèn en bona part de l’èxit de l’anomenat procés. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?