Tuesday, November 03, 2015

 

PAS ALS JOVES - art. Regió 7

PAS ALS JOVES.
He vist tantes biografies destrossades per no saber dir adéu en el moment oportú que quan el relleu d’un polític es fa , en temps i forma, produeix una grata sorpresa. El dissabte passat vàrem assistir a l’aprovació de les llistes electorals del PSC per les eleccions del 20 D, i en aquell acte un 75% dels antics diputats/ diputades varen donar pas a nous candidats /tes. I entre aquestes noves candidates , una de molt especial per les comarques del Bages- Berguedà- Solsonès i Moianès, la jove Elia Tortolero de Sant Joan de Vilatorrada, candidata número 11 per la província de Barcelona. Tot un honor, tot un repte. Un dels números que havia tingut l’històric diputat Jordi Marsal, amb vint-i-quatre anys en el Congrés i un dels majors experts de Defensa a nivell de la UE, el qual va donar pas al fins ara Diputat , Joan Canongia, un altre dels nostres històrics, tot i tenir una edat molt poc “històrica”, qüestió dels moments polítics viscuts.
I és en moments polítics com els que vivim quan s’ha de demostrar la voluntat de renovació, refundació , igualtat i primacia de noves formes per emprendre una nova etapa de la nostra vida col.lectiva. No sóc dels partidaris de canviar per canviar, o de treure’n un de bo per posar-n’hi un altre qualsevol. En absolut, no és aquest el tema. La qüestió és entendre la necessitat de la gent de veure cares noves, no lligades al passat, capaces de fer la feina d’una altra manera, amb altra sensibilitat, altres actuacions i altres procedències.
Es el que va motivar la presentació de la candidatura d’Elia Tortolero a la Comissió Nacional de llistes del PSC. Una jove promesa que va entrar a les joventuts socialistes amb quinze anys, que forma part del PSC, treballa de mestre – directora d’una escola bressol , i va encapçalar la candidatura a Sant Joan de Vilatorrada, superant una escissió del partit en aquell municipi promoguda per uns quants militants i un ex alcalde amb massa ànsies de protagonisme. Un altre dia en parlarem a bastament. Es l’actual cap de l’oposició i puc assegurar que té un cap prou ben moblat com per poder acceptar aquest repte.
Dona una gran tranquil·litat i un legítim orgull veure com un “històric” dona pas a una jove promesa, amb total naturalitat i plena disponibilitat a traspassar-li coneixements, experiències i consells perquè pugui treure el màxim profit del càrrec que pugui ostentar, si així ho determinen els ciutadans amb el seu vot. En aquest cas també es dona una circumstància molt pròpia del PSC com és la batalla per la igualtat. No amb paraules sinó amb fets, i ho vàrem veure a les llistes en el Parlament de Catalunya i ara en el Congrés de Diputats, com es produeix la paritat total d’homes i dones , per facilitar l’entrada de dones en institucions clarament desequilibrades a favor dels homes.
La Elia, és candidata per mèrits propis, per una bona preparació, tot i que per l’edat, lògicament ha d’anar ampliant amb el pas dels anys, per ostentar la representació de tot un gran territori de la Catalunya Central, i també per ser dona. I la visió de dona li fa veure i entendre els problemes amb sensibilitat de dona, força diferent de la que tenim els homes i d’aquí la importància de la paritat. A la llista l’acompanyen altres dues persones d’aquestes comarques com la Rosalia Monroy, regidora de Berga, i Ismael Díaz, militant de Navarcles.

Les llistes han combinat perfectament l’alternança home – dona, però també joventut i experiència, per encarar les eleccions més transcendentals del nostre país després de les de l’any 82. En aquestes eleccions ens hi juguem un canvi radical de polítiques, un retorn a la normalitat entre institucions i un pas ferm per garantir l’estat del benestar. I en tant que catalans, la resolució definitiva del nostre encaix en una Espanya federal, en la qual es respectin els trets fonamentals que tenim i que han estat trepitjats reiteradament pel govern del PP. Estem a poques setmanes de fer-ho realitat.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?