Saturday, November 07, 2015

 

I ...SI FESSIM EL MATEIX ?

I.... SI FÉSSIM EL MATEIX ?
Lamento profundament el trist paper del Parlament de Catalunya en uns moments d’especial gravetat. Ho vaig predir fa uns dies quan es va anunciar la candidatura de Carme Forcadell com a Presidenta, per entendre que era la persona menys adequada per ostentar el càrrec de segona màxima autoritat del país.
Ni està preparada, ni pot exercir les funcions de mediadora, pacificadora i impulsora d’acords de consens entre els grups parlamentaris. La presidència del Parlament és molt més que dirigir els debats dintre de l’hemicicle. El seu paper és el de propiciar acords amplis, objectius, prudents i equilibrats. En comptes d’això ha decidit trencar el propi Reglament del Parlament, en una acció mai vista en els prop de 40 anys de vigència del nou període democràtic.
Com ex diputat, pateixo el descrèdit en que ha entrat la política catalana i la situació que viu per quan farà molt difícil recuperar el prestigi aconseguit en el passat. Catalunya era un model a seguir per part de la resta de parlaments autonòmics. Aquí procuràvem ser capdavanters en totes les innovacions dirigides a fer-lo més transparent, més àgil, més proper als ciutadans i mostrar-lo com una autèntica reproducció de la composició del país.
Doncs, bé, tota aquesta realitat se’n va en orris en pocs dies o poques setmanes. Ara comencem entendre l’elecció de Carme Forcadell com a presidenta. No pateix pel descrèdit, ella va a complir ordres, i tirar pel dret , encara que trenqui el consens i el Reglament de la Cambra Catalana. I qui el trenca una vegada, el pot trencar cent més. Tenim servit el pitjor conflicte institucional del període democràtic i fins i tot de l’etapa contemporània. Ni els fets d’octubre del 34 tenien la gravetat del que ara s’està produint.
I arribats aquí, em demano , i...si nosaltres féssim el mateix ???? Què vull dir amb això ?. Doncs, bé, Junts pel sí i la CUP, han pactat una proposta de resolució en la qual venen a dir que no reconeixen les lleis d’Espanya ni l’autoritat del Tribunal Constitucional que vetlla pel seu compliment. Ara i aquí els alcaldes podríem fer una proposta semblant per portar al Ple dels nostres ajuntaments i acordar sortir de la legalitat catalana i considerar el Ple Municipal com òrgan sobirà, no sotmès a cap altra autoritat que la del propi Consistori.
Seria possible ? Seria factible ? Seria legal ? Doncs, bé, tindria la mateixa legitimitat que ara vol tenir la proposta de resolució. Si dues forces polítiques que sumades no representen la majoria de vots dels catalans, ni disposen dels dos terços de diputats que requereixen les lleis catalanes per prendre cap gran decisió ,aproven sortir del marc legal espanyol, pels mateixos criteris, un Ple Municipal pot fer el mateix a casa seva. Heus aquí com per aquesta via podem anar cap al caos total a Catalunya, i implantar la més gran anarquia a cadascun dels municipis del país, i en el conjunt del territori.

No m’estranya que en el darrer Consell Executiu de la Generalitat la meitat dels Consellers formulessin preguntes incòmodes. L’estrany és que no les fessin molt abans, però indica que alguns tenen por d’anar directes cap al precipici. Davant d’un carrer sense sortida hi ha dues opcions, picar contra el mur de tancament, i esperar que caigui, o tirar enrere i anar per un altre camí. De moment estan picant contra el mur. Fatal decisió. I s’aprovi o no la proposta de resolució, no té cap possibilitat de fer-se efectiva. Cap. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?