Tuesday, November 03, 2015

 

GESTIONAR EL CAOS - art. Nació Digital Solsona



GESTIONAR EL CAOS.
La successió de fets increïbles, mai imaginats, ni mai vistos en cap altre país democràtic del món mundial, pot fer feliç al grup d’incondicionals de l’anomenat “procés”, però porta Catalunya cap unes cotes de descrèdit, impossible de reparar durant molts i molts anys.
Hem de tenir present que Catalunya s’emmarca dintre del món occidental, i més concretament dintre d’una UE en la qual els països dominants porten ja un llarg període de trajectòria democràtica, en la qual ha imperat la prudència i el seny, al costat del compliment rigorós dels preceptes democràtics.
Sense democràcia no hi ha lleis democràtiques i sense el compliment d’aquestes lleis, la democràcia no existeix. Aquesta sentència tant senzilla aplega els fonaments de la nostra convivència en aquesta part del món. Qui la trenqui es situa fora d’aquest marc i esdevé un cadàver polític. Un ens que vaga pel món sense cap reconeixement ni aliança possible.
No esmentaré els incomptables errors, imprudències, absurditats i contradiccions, comeses per la candidatura de Junts pel sí, i amb ella els que la conformen: CDC , ERC i alguns independents. Es igual, formen part ja del passat, però ara pretenen tirar endavant el “procés” vulnerant, no solament les lleis “espanyoles”, sinó també les catalanes. En aquesta fugida endavant, cap país democràtic, podria reconèixer el pas de Catalunya per esdevenir un Estat.
La democràcia requereix complir amb la legalitat. I només la legalitat aporta la legitimitat. En el cas que ens ocupa, els promotors d’un Ple del Parlament per aprovar una proposta de resolució totalment il·legal, situa els impulsors fora de la legalitat, i per tant ningú reconeixerà aquesta resolució com a vàlida.
Perquè estem en aquest punt ? Doncs, per falta de sortides viables al desafiament contra l’Estat de dret. I perquè ningú havia previst un pla B, en el qual hi hagués una alternativa a la candidatura d’Artur Mas com a presidenciable. A falta d’un altre, s’ha de mantenir la candidatura a tota costa, i pressionar la CUP perquè l’accepti.
Estem en el caos més absolut. Perquè ? Doncs per diverses raons que ara exposaré. En primer lloc, tenim un govern provisional sense cap marge de maniobra, en l’àmbit legal i econòmic. En el legal perquè tots els membres del govern estan en funcions i per tant no poden prendre acords de rellevància. En segon lloc perquè la Generalitat està tant endeutada que no té el més mínim marge de maniobra. El deute ha assolit els 66.000 milions d’euros, i augmenta en 3 milions d’euros cada dia que passa, de manera que la Generalitat només pot pagar les nòmines el dia 28 de cada mes si el dia 25 de cada mes el govern central li envia una bestreta ,a compte.
El caos continua en el Parlament, per quan Junts pel sí, no té majoria absoluta, de manera que depèn de tot i per tot d’algun altre grup, i s’ha situat tant fora de la realitat que només pot pactar amb la CUP. Un partit a l’altre extrem del marc polític , en comparació amb CDC i ERC.
El caos més absolut impera a les files de CDC amb revelacions cada setmana més preocupants sobre l’immensa corrupció dels 23 anys de governs Pujol, i la seva contaminació en els darrers anys dels governs Mas. Es inimaginable el desconeixement d’Artur Mas de tot aquest cúmul de corrupcions, i sigui per acció o per omissió, és evident que la seva continuïtat com president, és impensable. En aquest tema hem de donar la raó a la CUP.  
També el caos s’apodera d’ERC, callada i observadora d’aquest immens desgavell en que s’ha convertit Catalunya, en el qual ells hi tenen molt a veure. Senten el pànic d’haver d’entrar a governar i assumir una situació totalment ingovernable. Sense diners i sense marc legal per actuar com a govern, tenen molt a perdre i res a guanyar. Es un dels motius evidents pels quals han evitat tornar-se a presentar Junts per anar a Madrid, a les Corts Generals. Prefereixen fugir de la companyia i confiar en que el futur aclareixi el panorama.

Però el panorama és de caos total. No importa que el Parlament trenqui amb la seva legalitat i imposi una votació d’una resolució contrària a llei. Es igual perquè al final no tindrà cap efectivitat. Ara bé, sí obrirà la caixa dels trons a que qualsevol altra administració, entitat o particular pugui vulnerar les lleis catalanes, en base a copiar el procediment emprat per Junts pel sí i la CUP. Res més ni res menys, tirar endavant, significa implantar el caos a tot el país. Qui cregui que el caos es pot gestionar que ho demostri.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?