Tuesday, September 01, 2015

 

IMMENSA ESTUPIDESA - art. Nació Digital Solsona

IMMENSA ESTUPIDESA.
Si molts temíem el posicionament del PP respecte les eleccions del 27 S, ahir varem tenir la prova de que han substituït la intel·ligència per l’estupidesa. De fet estem on estem per culpa d’un partit que no ha tingut mai SENTIT D’ESTAT.  El PP és l’exemple de manual d’un partit de dretes que només té per objectiu el seu propi projecte, i aquest projecte és una barreja d’interessos personals, amb altres de sectorials i estratègics, per la seva pròpia supervivència. Tot el contrari del que ha de ser un partit de govern, que tingui com a punt essencial la millora de les condicions dels ciutadans.
Quina enveja fa veure com altres dretes, en altres països de llarga tradició democràtica, preserven l’essència de la democràcia i arriben a acords nacionals / estatals amb altres partits, en tots aquells aspectes considerats prioritaris. Partits que no actuen per ressentiment, prepotència o “xul.leria” i que guarden les formes, en tot lloc i moment. Es impensable, per increïble, veure en altres indrets, com un govern supedita la seva acció a intentar potenciar el seu candidat en un territori concret com ahir es va fer amb Albiol. Ni es dissimulen ni es preserven les formes. Es va directe a mostrar “el seu poder”.
Ahir , més que en cap altre moment, i n’hem tingut molts, queda clar que el principal repte que tenim catalans i espanyols, en general, és treure el PP del govern i posar-lo a la oposició per temps indefinit fins no canviï direcció, projecte i objectius. No estan preparats per governar un país, no poden continuar al capdavant d’un estat que utilitzi les eines d’estat per fer política de partit. Queden pocs mesos per la gran decisió i ells saben quan de precària és la seva situació per tot el volum de casos judicials que tenen i per com han governat aquests darrers quatre anys. De fet, res de nou, a la vista dels mandats d’Aznar. Per tant, tots estem més que escaldats per uns governs que no tenen solució. La única via és la de tornar-los a la oposició per molts i molts anys.
Dit això, tampoc em va agradar la reacció del president Mas davant aquest despropòsit del PP. Un president en exercici no pot parlar ni fer bromes o emprar un llenguatge tant poc apropiat com el d’ahir a Girona. Un president no pot utilitzar frases com “em volen empitonar”, o altres expressions poc afortunades que vàrem poder escoltar, per molt que li surtin del cor. Un president es regeix pel cervell i no per altres òrgans del cos. I flac favor fa si vol seguir el joc dels despropòsits i veure qui en fa més en menys temps.
Estem en un dels moments més crítics de la nostra història contemporània, i mai ens podíem haver imaginat el panorama en el que estem immersos. Accions com les d’ahir potencien l’arma més letal en qualsevol conflicte: l’odi. Un odi que va creixent i que serà  molt difícil de rebaixar i suprimir. I tenim exemples d’odis que s’han allargat durant generacions. Es el més perillós del moment actual. Quan més sensats, prudents i equilibrats haurien de ser totes les parts, més s’incrementa la provocació i les immenses estupideses, impensables en un partit de govern.

Toca rebaixar tensions i reaccionar amb contundència, però serenitat. En aquest cas, em van agradar les declaracions de la majoria de partits, no independentistes. Tots ells varen rebutjar la utilització del Tribunal Constitucional com una mena de Tribunal Suprem del Suprem. No ho és ni ho ha d’ésser mai. I vaja nova estupidesa voler internacionalitzar el conflicte amb visites a Alemanya o Gran Bretanya. Una nova mostra de pèrdua de sentit d’estat, i fanfarroneria al servei de la seva causa. Per això sol, ja queda clar que el gran repte d’aquest any és foragitar del govern un partit que no té les condicions per presidir un Estat. I a tots aquests arguments podem afegir-hi el nefast mandat que ben aviat acabarà. Es fa massa llarg i massa insuportable com per no preparar-nos adequadament per tancar-lo amb una derrota contundent d’aquesta gent.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?