Thursday, September 03, 2015

 

CONVERGÈNCIA, ACORRALADA


CONVERGÈNCIA , ACORRALADA.
Ja pot parlar Artur Mas de maniobres indignes, de persecució, de conductes inquisitorials i del Far West, la realitat és que CDC està en un carreró sense sortida i actua de la mateixa manera que el PP respecte el cas Bárcenas, Gurtel, i tants altres casos oberts.
Ha perdut tota credibilitat i el recurs al victimisme ja no cola en una societat en que té totalment assumit que CDC es va finançar durant molts anys, mitjançant el cobrament de comissions il·legals. La corrupció ha estat intensa i extensa, i ha afectat l’àmbit més sagrat d’un govern com és la pròpia Presidència, en mans de Jordi Pujol.
I ho va fer durant tants anys i per tantes vies que és totalment impossible que Artur Mas no n’estigués al corrent. No estem parlant del cobrament d’uns quants centenars de milers d’euros, sinó de milions. Només en el cas Palau es parla de més de 6 milions, que vol dir més de 1.000 milions de les antigues pessetes, una fortuna com per poder fer campanyes electorals amb l’alegria que varem poder constatar.
Que el PP fa tot el possible per accelerar investigacions o promoure’n de noves, és lògic i evident, però d’aquí a negar l’evidència hi ha un abisme. I quan les investigacions estan en mans dels jutges no es pot fer planar el dubte sobre tots els jutges dient que estan al servei del govern, o del partit que governa, perquè això valdria també en el cas de CDC a Catalunya, amb alguns organismes encarregats de vetllar contra la corrupció, totalment catalans, com son la Oficina Anticorrupció, la Sindicatura de Comptes o la de Greuges.
Mala peça té al teler CDC i amb ella tota la llista de JUNTS PEL SÍ. El paper d’ERC és més que penós, i amb ella tots els components de la candidatura que s’hi varen aplegar per portar el país al paradís. Un paradís sense corrupció, ben gestionat, eficient, just, amb menys impostos, més ben distribuïts .....Un nou país que es vol fer amb els vells dirigents, embolicats en multitud d’escàndols que aniran esclatant en els propers dies o setmanes.
Amb aquests paràmetres quan es parla amb independentistes de pedra picada i els hi fas veure aquestes contradiccions, de seguida et diuen que l’endemà de les eleccions que pressuposen seran guanyades pel SI de forma contundent, ja procediran a fer neteja ¡¡¡¡
Tampoc aclareixen com ho faran perquè hi ha un acord , entre CDC i ERC , mitjançant el qual Artur Mas repetiria com President, i la desconnexió amb Espanya es preveu pel cap d’un any o any i mig. Vol dir que tot continuaria igual durant tot aquest temps, amb un govern presidit pel mateix president i amb un programa de govern que ningú coneix perquè no existeix...
En fi, la gent és més sàvia del que molts es pensen, i el victimisme ja no ven. Veure Artur Mas, ahir al Parlament, donant explicacions, sense credibilitat, sobre les aportacions rebudes per CDC, més que convincent era penós. Quan es tenen 15 seus del partit embargades i cada dia apareixen noves evidències del funcionament de comissions il·legals, es fa impossible mantenir l’argument de la persecució i les males arts.

Tot plegat fa preveure una campanya realment molt dura en tots els fronts. El PP no té cap escrúpol a l’hora de fer servir la majoria absoluta que ostenta per accelerar canvis legals que no son de rebut. Ho veiem ara amb la modificació de les competències del Tribunal Constitucional. Per cert, he hagut de llegir 3 vegades per creure que la iniciativa impulsada pel PSOE en contra d’aquesta modificació no ha tingut el suport d’Amaiur, UPN i agafeu-vos fort, tampoc d’ERC. Es a dir, tota la oposició s’ha posat d’acord per impedir convertir el TC en una mena de Suprem del Suprem amb capacitat per poder sancionar, i ERC ,NO S’HI HA SUMAT. Francament el camí d’ERC és plena de sorpreses, i ja no sé si ha perdut el nord o l’haver-se barrejat amb CDC i altres col·lectius com els nostres ex militants , en la llista de Junts pel Sí, li ha fet perdre tot marge de maniobra. A la vista d’on estem, queda clar que queda molt per veure. Atents als propers dies o hores. 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?