Wednesday, April 22, 2015

 

TERRATRÈMOL POLÍTIC AL SOLSONÈS - art,Nació Digital Solsona

TERRATRÈMOL  POLÍTIC  AL  SOLSONÈS.
Pels qui coneixem bé la comarca i portem anys participant en la confecció de llistes, la noticia d’ahir de que 4 municipis de la comarca tindran llistes independents amb alcaldes o regidors de CiU, suposa un autèntic terratrèmol polític. Una noticia de primera magnitud que fins i tot supera les fronteres comarcals per esdevenir noticia a nivell nacional. No exagero.
Que a Odèn, Olius, La Molsosa i Guixers, tinguin llistes independents amb els actuals alcaldes o regidors al capdavant trenca l’hegemonia contundent de CiU durant els 36 anys de democràcia municipal i obra un futur apassionant. Tinguem present que l’alcalde de Guixers, Marià Chaure va ser President del Consell Comarcal i pensem en que l’actual president, ha estat condemnat i en qualsevol altre indret hauria presentat la seva renúncia...però és que les 4 candidatures presentades son prometedorament guanyadores el 24 de maig. Perquè si bé a Odèn no es presenta l’alcalde històric, l’Andreu Alet, sí ho fa un regidor seu amb el seu suport, cosa impensable anys enrere.
En resum, per primera vegada la comarca del Solsonès canviarà radicalment el dia 24 de maig, siguin quins siguin els resultats generals. Canviarà el mapa municipal i canviarà el mapa del Consell Comarcal i amb ells tot el que hi està relacionat.  Sigui el Centre Tecnològic, el Centre Hospitalari, o altres organismes presents a la comarca , en els quals sempre CiU ha tingut una majoria esclatant per no dir una total hegemonia. S’ha acabat el mapa de sempre, per passar a un mapa, a dia d’avui incert, però diferent ,segur.
He de dir que me n’alegro profundament. Durant anys i anys la gent progressista de la comarca i de fora varem intentar diversificar la representació política comarcal. Al principi amb candidatures com la Unió Municipal del Solsonès ( UMS), després amb El Comú, i finalment cadascú amb sigles pròpies, però amb grans dificultats, especialment per partits clarament d’esquerres com el PSC.
El PSC està present de nou a Solsona amb una bona candidata, la Yasmina Valderrama, seguida de la regidora Encarna Tarifa, i altres companys i companyes que de ben segur poden aconseguir convertir-se en la peça fonamental per formar govern a la capital, però és que a la comarca , res serà igual. Ara podem somiar amb un canvi de forces en el Consell Comarcal, peça essencial de la política a la comarca. Un Consell que sempre ha actuat amb una majoria absoluta aplastant i que ha obtingut importants recursos de la Generalitat com per esdevenir una repartidora de favors arreu del territori.
Francament, he quedat sorprès del moviment dels 4 municipis dissidents perquè no en tenia coneixement i ho han portat prou calladament com per fer-ho públic en el darrer moment . El darrer dia de presentació de candidatures quan no hi havia res a fer per parar aquesta dissidència. Conec  els 4 protagonistes, bé conec sobretot els alcaldes actuals de Guixers i Odèn, i he seguit la trajectòria dels altres candidats. Felicito el moviment i m’agradaria conèixer les interioritats d’aquesta decisió. Això demostra una crisis interna de primera magnitud dintre de CiU, i un aflorament de les tensions al llarg de molt de temps. Un moviment com aquest no es prepara amb 4 dies.

S’obre, doncs, un futur clarament apassionant a la comarca. Pels qui seguim els esdeveniments de molt a prop, podem estar segurs que veurem coses mai vistes. JA ERA HORA, el Solsonès es mou i es mou en la bona direcció. Bé, almenys en tant que socialista que m’he patejat durant anys i anys tota la comarca a la recerca de persones que volguessin trencar l’hegemonia de CiU. Ara s’aconseguirà. No en tinc cap dubte i confio en que el PSC de Solsona, amb la Yasmina al capdavant, sigui una de les protagonistes.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?