Monday, April 27, 2015

 

BORREDÀ - NOVA DONACIÓ , JOSEP ROMA

NOVA DONACIÓ DE JOSEP ROMA – ARADES I ESTRIS PER LLAURAR
La brigada d’obres ha començat a preparar un espai  sota el revolt de La Coma, en un extrem de l’aparcament municipal per encabir-hi una desena d’arades i altres estris per llaurar que el ferrer jubilat , Josep Roma ha anat recollint i restaurant en els darrers dos anys.
Aquest conjunt d’arades pretenen mostrar les tècniques de llaurar durant els segles XIX i XX. Algunes d’elles estaven en actiu 40 o 50 anys enrere, però d’altres tenen més d’un segle d’existència. La majoria provenen del mateix poble o pobles veïns i han estat restaurades per en Josep Roma, per mostrar-les tal qual eren en el moment de la seva fabricació.
Fa aproximadament un any que Josep Roma va manifestar la voluntat de donar aquesta col·lecció a l’ajuntament i des d’aleshores es varen estudiar els possibles emplaçaments, tal com s’ha fet amb altres peces donades per la mateixa persona. Després de diverses propostes, es va considerar adequat l’espai situat a l’extrem nord de l’aparcament municipal, sota el revolt de La Coma. Un espai situat a uns 2 metres d’alçada, i amb prou capacitat com per acollir alguns arades a peu de terra, i altres penjades a la paret.
La previsió és que dintre d’uns 15 dies les obres de preparació estiguin acabades i es pugui procedir a la col·locació de totes les peces. Aquest serà un atractiu més del poble per recordar el seu passat agrícola i ramader. A l’igual que en anteriors donacions, l’ajuntament ha signat un conveni amb el donant, mitjançant el qual s’oficialitza l’entrega del material a l’ajuntament de forma totalment desinteressada.
Borredà, 27 d’abril de 2015.

L’alcalde, Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?