Monday, December 02, 2013

 

ESPLÈNDIT CONCERT DE CARLES CASES
ESPLÈNDIT CONCERT DE CARLES CASES AL KURSAAL.
Ahir, diumenge dia 1 de desembre, varem tenir ocasió d’escoltar un dels millors concerts que recordo.
Carles Cases, nascut a Sallent ( Bages) però ciutadà de Borredà(Berguedà) des de fa molts anys va oferir una nova edició de CARLES CASES DIU LLACH, un recull d’interpretacions d’algunes de les millors cançons de Lluís Llach, amb qui va compartir escenaris durant 8 anys.
La novetat del concert del Kursaal és que a part dels 7 músics que habitualment l’acompanyen en la ronda, per tot Catalunya, hi tenia l’Orquestra de Cambra de Terrassa. Es a dir, un concert de Gran Format. I francament l’ he escoltat en petit i en gran format, i el d’ahir valia la pena anar-hi i recomanar-lo a propis i estranys.
Varen ser prop de dues hores intenses, sense pausa, sense explicacions entre mig de les explicacions que , a vegades, trenquen la concentració i la sintonia entre músics i públic. Escoltat amb silenci sepulcral, només trencat pels forts aplaudiments al final de cada interpretació. Amb un guió d’interpretacions que anunciava el programa, però que ben pocs havien de seguir perquè la majoria de cançons ja pertanyen a l’univers de la música catalana.
L’inici fou espectacular perquè en un escenari ple de músics, sense ornamentació, sense cap nota que distragués el personal, Carles Cases va fer la primera interpretació, sol, del principi al final, amb un so perfecte. No es perdia ni la més mínima nota. Varem poder seguir tota la interpretació, convençuts de que aquell inici augurava un concert excepcional.
I així va ser. No ha de ser fàcil elegir entre tantes cançons “mítiques” de Lluís Llach. En té tantes de representatives de cada moment, de cada instant de la seva vida personal,i la del país que triar-ne 18 pel concert, és una primera tasca complicada. En qualsevol cas, varem gaudir d’un concert molt ben plantejat i molt ben executat.
Qui llegeixi aquestes ratlles, que procuri no perdre’s el CD, o algun dels concerts que Carles Cases porta per altres indrets del país. Sigui amb els 7 músics habituals, o amb un nou experiment com el d’ahir amb la OCT 48.
I de fet, la gent no el volia deixar marxar sense uns quants “bisos” que va concedir generosament. Un dedicat a “Laura”, una de les cançons més entranyables de Lluís LLach.
Ahir, em vaig trobar multitud de coneguts de Manresa, Callús, Berga, Sant Fruitós, Santpedor, etc.etc. De fet, el Kursaal estava ple a vessar, com en les grans ocasions en que fins i tot s’han d’habilitar algunes cadires extres, per no deixar gent a fora.
Fora ja del Kursaal, vaig escoltar multitud d’elogis, per part de gent que no coneixia i això em va fer tornar a casa, orgullós de tenir en el poble, un intèrpret i compositor de la qualitat de Carles Cases. I també em va sorprendre veure un gran nombre de joves , mostra clara que quan la música és de qualitat i ben interpretada, no té fronteres, ni d’edat ni de país.

Joan Roma i Cunill, alcalde de Borredà

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?